Manresa perdrà 3’5 milions d’euros al deixar de ser Gran Ciutat

Febrero 18 11:27 2016 Print This Article
La ciutat es queda per sota dels 75.000 habitants

La ciutat es queda per sota dels 75.000 habitants

La capital del Bages, Manresa ha perdut la categoria de gran ciutat en no arribar als 75.000 habitants. A la pràctica, això suposarà deixar de rebre 878.000 euros anuals provinents del govern espanyol. Tot plegat, sumarà 3,5 MEUR fins que no es torni a revisar l’empadronament, d’aquí quatre anys. El ple de desembre del 2015 va aprovar les dades d’empadronament i va situar la població en 75.163 habitants, fet que permetria continuar cobrant els diners. En canvi, l’Institut Nacional d’Estadística va situar la xifra en 74.655. Per això, es va obrir un període d’al·legacions que ha acabat aquest dimarts sense que s’hagi acceptat la petició de Manresa.

La discrepància de xifres prové per la existència de  habitants estrangers amb permís residencia comunitari, que caduca als cinc anys. Si l’immigrant no el renova, se’l dóna de baixa automàticament en el registre de l’INE, però en el padró municipal. També hi ha habitants amb el padró incomplert i estrangers no comunitaris sense permís de residència permanent. L’Ajuntament, en els darrers dies, s’ha afanyar en contactar amb els afectats i actualitzar les dades del major nombre de veïns, però ha estat un esforç tardà e inútil.  Els han faltat 248 persones per arribar als 75.000 habitants.

L’Ajuntament demanará ara, per tal de no perdre els diners, que es tingui en compte la tendència a l’alça d’habitants, ja que a data d’avui Manresa té 75.641 empadronats.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.