Un regidor de la CUP de Vic pot ser el primer imputat per sedició per impulsar la declaració de ruptura

Marzo 14 08:48 2016 Print This Article
Joan Coma, regidor de Capgirem Vic

Joan Coma, regidor de Capgirem Vic

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha sol·licitat imputar al regidor de l’Ajuntament de Vic, Joan Coma, per un delicte d’incitació o provocació a la sedició tipificat a l’article 548 del Codi Penal. Es tracta, segons informa el digital Vox Populi, de la primera vegada que el Ministeri Públic sol·licita que s’imputi a un càrrec polític a l’Audiència per les seves declaracions a favor de la resolució de ruptura amb Espanya aprovada el passat 9 de novembre pel Parlament de Catalunya.

El regidor de Capgirem Vic, plataforma impulsada per la CUP, va animar en un ple municipal a desobeir la resolució del TC que anul·lava la resolució separatista del Parlament de Catalunya.

En l’informe del fiscal Vicente González Mota, remès al Jutjat Central d’Instrucció Número 2 de l’Audiència que dirigeix ​​Ismael Moreno, el Ministeri Públic sol·licita que es prengui declaració en qualitat d’investigat al regidor Joan Coma que en un ple municipal va fer “referències directes a la comissió d’actes contra la legalitat”.

Un informe enviat per aquest consistori a l’Audiència reflecteix que el citat regidor va animar a incomplir la resolució dictada pel Tribunal Constitucional on se suspenia la declaració aprovada pel Parlament. “Concretament el Sr. Coma manifesta referent a la declaració del Parlament català que deixem de supeditar les decisions de les nostres institucions a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, al qual considera mancada de legitimitat i competència”, sosté el fiscal. Concretament es diu que el regidor de la formació independentista va sostenir les següents paraules: “Desobediència, fa temps que l’anem reclamant. Nosaltres hem dit que per fer la truita caldrà trencar els ous …”. D’altra banda, González Mota recalca que en l’esmentada intervenció s’al·ludeix expressament a la declaració de la Cambra catalana no com una “simple declaració d’intencions” sinó que es ressalta que “s’han de prendre molt seriosament la declaració”.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.