Cau una perillosa banda d’albanesos que va robar mig centenar de vivendes

Marzo 24 11:21 2016 Print This Article
La policia ha pogut recuperar una part del botí

La policia ha pogut recuperar una part del botí

La tasca policial dels Mossos d’Esquadra ha permès detenir a un perillosa banda de lladres de nacionalitat albanesa que hauria comès fins a 48 robatoris en cases i pisos de tot Catalunya, incloses les comarques del Bages i Osona. En total s’han detingut 12 persones com a presumptes autores dels delictes de robatori i assalt amb força a habitatges. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per a onze dels dotze detinguts. A hores d’ara els investigadors estan duent a terme les gestions pertinents per localitzar els propietaris dels objectes recuperats.
L’operació que ha permès desarticular aquesta organització criminal, segons han informat els Mossos, va ser fruit de la confluència de dues investigacions entre les dues àrees d’investigació criminal.

D’una banda, els investigadors havien detectat l’assentament d’un grup de persones de nacionalitat albanesa que es dedicaven a la comissió de robatoris amb força. D’altra banda s’estaven fent indagacions al voltant de les activitats d’una empresa de lloguer de vehicles perquè tenien coneixement que un grup d’albanesos arrendava turismes de forma habitual per poder-se desplaçar i cometre robatoris amb força en domicilis.
D’aquest grup, assenyalen des del Departament d’Interior, destacava un albanès que reclutava persones originàries del seu país quan arribaven a Catalunya amb l’única finalitat de cometre robatoris. El líder de la banda dels contactava, els rebia personalment i des d’un primer moment els acompanyava per mostrar-los les zones més propícies per a la consumació de robatoris en domicilis.

Un cop havien format la bateria delictiva, llogaven un cotxe i es desplaçaven cap a localitats de les comarques de la Catalunya central i de la conurbació metropolitana de Barcelona amb l’objectiu de localitzar cases on perpetrar els robatoris. Quan ja les tenien seleccionats fixaven el dia i accedien després de forçar la finestra o la porta. Els lladres s’emportaven tot el que estigués al seu abast amb bona sortida al mercat negre, encara que principalment buscaven diners i joies.

A mesura que la investigació avançava va quedar palès que els lladres treballaven en col·laboració amb un home de nacionalitat italiana que regentava dues botigues de compravenda d’or a Barcelona. Aquest home els rebia fora de l’horari d’obertura dels establiments i, fins i tot, al seu domicili particular per comprar l’or que sostreien. El receptador els abonava els diners directament, encara que també li donava una part el líder de la banda en concepte de comissió.

El 16 de març, ja amb tota la informació recopilada, es va realitzar un operatiu policial i es van dur a terme quatre entrades a Barcelona i tres a l’Hospitalet de Llobregat que va culminar amb la detenció de dotze persones acusades de 48 robatoris amb força en domicilis de tota Catalunya i de pertinença a organització criminal. S’han acreditat fets a les comarques del Maresme, Vallès Occidental i Oriental, Bages, Osona, Anoia, Barcelona, ​​Solsonès i Alt Penedès.

En els registres dels policies van recuperar joies, documentació italiana falsa, diversos rellotges, 500 lliures esterlines, 7.800 euros i una gran quantitat d’útils i eines per a la comissió dels robatoris com tornavisos, palanques o passamuntanyes.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.