Arran Sallent, madureu i torneu a casa la mama (i 2)

Mayo 05 10:43 2016 Print This Article
Arran Sallent va ocupar sis pisos el diumenge

Arran Sallent va ocupar sis pisos el diumenge

Hi ha gent que té la pell molt fina. Com a contestació d’un article dedicat a l’ocupació d’un bloc a Sallent, les úniques respostes que, amablement l’empresa m’ha fet arribar, es si no hi ha corrector de català i que alguna de les meves expressions, amb alguna falta d’ortografia, els hi feia mal als ulls. La resta, és a dir, el que era important, tant és! Que una colla de pollosos facin el que volen amb un bloc que no és seu, ho troben normal. Ara bé, els hi ploren els ulls davant de certes incorreccions gramaticals. Tenen la pell molt fina.

Si bé es cert que un té que ser correcte escrivint, també és cert que, a vegades, hi ha errades involuntàries. També vaig llegir que una persona amb els meus cognoms no podia fer faltes d’ortografia. Bé, senyors, ningú és perfecte. I, els que som de pagès, de tant en tant, tenim defectes. Si els hi provocat mal d’ulls els hi demano disculpes. Ara bé, qui em demanarà perdó a mi pel mal d’ulls que tinc cada dia?

Els hi posaré una sèrie d’exemples perquè es donin compte que hi ha coses molt pitjors. Quan jo era petit ens explicaven que no era el mateix la “llibertat” que el “llibertinatge”. I, malgrat ser de pagès, els hi donaré dues definicions. La primera diu que el s’entén per llibertinatge la llibertat excessiva i abusiva en el que es diu o es fa. La segona es aquella persona que s’entrega excessivament als plaers sexuals. Per la seva banda la llibertat és la capacitat d’escollir.

Una vegada assabentats d’aquestes dues paraules i el seu significat, els hi explicaré a tots aquells que ho vulguin sentir, el que em fa mal als ulls a mi cada dia. I no només als ulls, sinó també a les orelles.

Em fa mal als ulls veure imatges com les del metro de Barcelona, on es veuen parelles fent l’acte sexual, o d’altres preparant-se la dosis d’heroïna. I no vull ser carca –que per a aquells que no ho sàpiguen, aquesta paraula és la unió de carlí i catòlic- sinó ciutadà amb principis. També em provoca rebuig veure vídeos on hi ha una noia fent les seves necessitats en un seient. Perquè, es clar, no tot val. I si aquesta es la societat que ens volen imposar els antisistema de la CUP o Podem, anem molt malament. No tot val i un ha de ser cívic dins i fora de casa.

Em fa mal d’ulls escoltar declaracions on es diu a les dones com i de quina manera han d’utilitzar certs productes per la seva higiene personal i mensual. Si, amics, m’estic referint a les esponges i aquells aparells de plàstic que membres de la CUP volen imposar a les dones catalanes. Valguem Déu! Quan elles encara no existien ja estava solucionat aquest tema. Estem en el segle XXI i, per tant, moltes coses han evolucionat. Fins i tot aquestes! Tornar a les cavernes es intolerable.

També em fa mal d’ulls que una diputada de la CUP, la senyora Gabriel, respecte als actes sexuals al metro de Barcelona, digué que “no és normal que es doni tanta transcendència aquest fet”. Segons la diputada, que les imatges s’hagin fet virals és el resultat d’una manera de ser de la societat, “és en part el país que tenim”, on segons el seu parer predomina una determinada concepció del “morbo, la sexualitat i el tabú”. En aquest sentit, va afegit que “podríem parlar del paper que ha jugat l’Església catòlica a l’hora de viure la sexualitat d’una manera determinada”.

Em fa mal d’ulls la manca de respecte que alguns tenen respecte al pensament de una gran majoria. Portem uns anys immersos en un pensament únic que hom pot dir independentisme, separatisme o recuperació d’uns drets perduts en el 1714. Tot això és inviable. Cap d’aquestes coses son certes. Mai Catalunya va ser independent d’Espanya i el 1714 Catalunya va rebre el que es mereixia. Dit d’un altre manera, Casanovas, Villarroel i els soldats catalans lluitaven perquè a Espanya no hi hagués un rei Borbó. Com que això no va passar, el Borbó va prendre represàlies contra tots aquells que no havien lluitat a favor seu. Tota Catalunya menys Balaguer. Curiós, no? I totes aquestes mentires repetides mil i una vegades em provoquen rebuig. Per això, ja que tots aquells antisistema i separatistes han escollit l’estelada com a bandera, els i dic que tots aquells que ens sentim catalans i espanyols ens hem fet nostra la senyera. Ara es nostra i no els hi tornarem.

Per finalitzar em fa mal als ulls aquells antisistema que promouen concentracions i protestes a centres oficials, perquè, segons ells, tot val. Aquells que menteixen i volen culpabilitzar als altres els fets que ells han provocat. Aquells que van en contra de tot pel sol fet de que es una moda ser antisistema. Em fa mal d’ulls veure a certes persones en les nostres institucions.

Com poden veure a mi també em fa mal d’ulls moltes coses. I, és que, com deia Josep Maria Lladó, l’idioma, la religió i les bones maneres s’aprenen a casa. I, amb tot això que he dit i explicat, em fa pensar que molts d’ells o bé mai han tingut una casa, o les males maneres les van aprendre dels seus grans i això encara es pitjor. Per tant, poseu-vos tranquils i continueu llegint aquesta columna d’un botifler que, malgrat els errors ortogràfics que pugui cometre, seguirà explicant les coses tal i com son, i no com us agradaria que fossin. A més veure amics cupaires!

Joan Fornells Barnils

Periodista

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

1 Comment

 1. LA MAMA
  Mayo 06, 20:26 #1 LA MAMA

  SIGUIS PERIODISTA O PAGES , ES VE-HO QUE NO HAS PASSAT MASSAS DIFICULTATS EN LA VIDA.
  POT SER ESTGUI MALAMENT ENTRA A CASAS QUE NO SON TEVAS , PERO PITXOR ES ROBA A LA GENT DE MANERA LEGAL´´.
  NEGAR ELS DERETS BASICS QUE SEGONS ELS DERETS HUMANS ENS MEREXEM.
  PER AIXO , ARRIBA UN MOMENT QUE LA GEN ES CANSE , I DEVANT DE AQUETS ACTES , EN EL FONS ENS ALEGRE-M.
  LAS FALTAS DE ORTOGRAFIA , ES PER QUE QUAN ANABA A L´ESCOLA ANCARA VIVIA FRANCO.

  Reply to this comment

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.