Detingut un home de Manresa per un delicte d’extorsió i assetjament a un empresari

Mayo 20 09:56 2016 Print This Article
Les armes intervingudes a l'extorsionador

Les armes intervingudes a l’extorsionador

Els Mossos van detenir, el 5 de maig, un home de 62 anys, nacionalitat espanyola i veí de Manresa, com a presumpte autor dels delictes d’extorsió, assetjament, temptativa de robatori amb violència i intimidació contra un empresari del Bages. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó del detingut a qui també s’acusa d’un delicte de dipòsit d’armes.

El 4 de desembre de l’any passat, un empresari de la comarca del Bages va denunciar als Mossos d’Esquadra que era víctima d’un procés extorsió.

L’empresari va explicar que el 28 de setembre, quan sortia de casa seva en vehicle amb el seu fill de 8 anys, van ser assaltats per una home que esgrimia una arma de foc, però l’empresari va poder fer una maniobra evasiva i fugir sense patir cap lesió.

Uns mesos més tard, concretament el dia 3 de desembre, l’home va rebre a la seu de la seva empresa una carta en la que l’autor s’identificava com l’autor de l’assalt frustrat i li donava unes instruccions molt planificades perquè publiqués un anunci per paraules en un diari i que hi posés un telèfon de contacte per rebre instruccions.

Un cop la víctima va posar la denúncia, la Unitat Central de Segrestos i Extorsions va fer-se càrrec de la investigació amb l’objectiu d’identificar, localitzar i detenir l’autor de l’extorsió, al mateix temps que assessoraven la víctima sobre mesures de seguretat i com havia d’actuar en les possibles comunicacions i negociacions posteriors.

En el transcurs de la investigació l’empresari va rebre un total de cinc cartes així com diverses comunicacions telefòniques, realitzades per missatgeria de text (SMS) i també de veu, les quals van ser molt espaiades en el temps. En aquestes comunicacions li exigien el pagament de 100.000 euros sota l’amenaça de fer-li mal tant a ell com a la seva família.

Posteriorment el van obligar a publicar un segon anunci per paraules indicant un telèfon de contacte segur.

Cal destacar que les extremes mesures de seguretat que prenia l’extorsionador per no ser identificat en les seves accions ha dificultat notablement la investigació que ha durat uns set mesos aproximadament.

Tot i aquestes mesures de contra vigilància, el 5 de maig la Unitat Central de Segrestos i Extorsions, conjuntament amb el Grup Especial d’Intervenció (GEI), van organitzar un dispositiu en una zona apartada de Navarcles que va finalitzar amb la detenció in fraganti de l’autor. Posteriorment, amb autorització judicial, els efectius de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions van escorcollar casa seva on van localitzar-hi més de 30 armes de foc, una gran quantitat de munició de diversos calibres, 18 armes blanques, 15 telèfons mòbils, una armilla antibales, dos passamuntanyes, una perruca, una màscara i càmeres amb visor nocturn.

Tot i restar a l’espera de l’estudi pericial, els agents van observar que l’extorsionador disposava d’una peça intercanviable del disparador modificada per poder disparar ràfegues de munició de guerra.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.