Homenatge a les víctimes, 25 anys després de l’atemptat contra la Caserna de Vic

Mayo 29 19:42 2016 Print This Article
La Guardia Civil recordant les víctimes de la Caserna de Vic

La Guardia Civil recordant les víctimes de la Caserna de Vic

Aquest diumenge, 29 de maig del 2016, s’han complert 25 anys d’un dels atemptats més sanguinaris de la banda terrorista ETA: el de la caserna de la Guàrdia Civil de Vic. Al migdia s’ha fet un acte de record i homenatge amb representants del govern català, l’espanyol, l’ajuntament de Vic i les associacions de víctimes del terrorisme.

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha destacat la unitat política, sense fissures, contra el terrorisme. “Reparem –permeteu-me que ho digui aix햠una situació que havia perjudicat en el passat precisament aquells que menys ho mereixien, que són les víctimes del terrorisme. Avui podem mostrar, afortunadament, la sempre, sempre d’agrair i recomanable unitat política, sense fissures, davant del terror.”, ha dit el ministre.

I el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat que cap treva ni cap desarmament no farà oblidar les víctimes del terrorisme.”El crim de Vic, els noms i les edats de cadascuna de les víctimes, les seves biografies, les seves esperances no ens les esborrarà mai cap treva, cap desarmament, cap dissolució. S’ha combatut ETA i s’ha pagat un preu molt alt en vides humanes. Es combat, també amb eficàcia, altres amenaces terroristes que també aconseguirem vèncer.”

Puigdemont també ha dit que tots els cossos de seguretat treballen i treballaran conjuntament contra les amenaces terroristes.

Al final de l’acte s’ha fet una ofrena floral a la plaça commemorativa en record de les víctimes que hi ha a l’espai que ocupava la caserna. En aquell espai hi ha hagut durant 25 anys un descampat que es feia servir d’aparcament i ara es construirà una biblioteca.

L’atemptat de Vic va ser el més mortífer de l’organització terrorista a Catalunya, després del d’Hipercor. Hi van morir nou persones, entre elles quatre nenes de vuit a catorze anys i un jove de disset. Un dia després, a Lliçà d’Amunt, dos dels tres autors de la matança, membres del Comando Barcleona d’ETA, van ser abatuts a trets per la policía.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.