Una negligència d’un restaurant possible origen de l’incendi de Marganell

Julio 07 14:57 2016 Print This Article
El contenidor on es va originar l'incendi

El contenidor on es va originar l’incendi

L’origen de l’incendi forestal que va cremar 1’95 hectàrees de Marganell el passat dia 22 de juny, se situa en un contenidor. Així ho han conclòs els Agents Rurals en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra un cop efectuades totes les diligències d’investigació. Allà, en el que es pot considerar una negligència, una activitat de restauració hauria abocat unes brases mal apagades.

Els resultats de la investigación, informen des d’Interior, s’han posat en coneixement del Jutjat d’Instrucció de Manresa i de la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme perquè valorin si aquests fets poden ser constitutius d’un delicte d’incendi forestal per negligència greu.

Segon els agents rurals unes brases mal apagades possiblement haurien provocat la combustió de les tapes de plàstic del contenidor. Aquestes tapes haurien caigut a terra, i, en contacte amb vegetació i altres elements combustibles (fustes), haurien actuat de mitjà d’ignició i iniciat l’incendi forestal.

El fet que el contenidor estigués situat a tocar del bosc i que l’edifici que alberga l’activitat de restauració no disposi d’una franja exterior de protecció al voltant de 25 metres com a mínim lliure de vegetació seca haurien facilitat la propagació de l’incendi.

L’incendi forestal es va iniciar cap a les 19 hores al paratge anomenat El Casot. Va cremar una superfície total d’1,95 hectàrees (19.500 m2) de terreny forestal, incloses dins del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. D’aquestes 1,95 hectàrees, 1,86 són de vegetació arbrada i 0,09 de terreny urbà.

Es van cremar 1'9 hectàrees, bona part en el Parc Natural

Es van cremar 1’9 hectàrees, bona part en el Parc Natural

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

1 Comment

 1. Pep
  Julio 07, 15:42 #1 Pep

  El problema también es que el bosque esta muy sucio, el perímetro de seguridad que tendría que haber en la urbanización no está realizado.
  Hay parcelas de bosque de unos señores muy poderosos que nadie le reclama que las limpien, hay subvenciones para realizar el perímetro la franja corta fuegos.
  Hace años se pidió al ayuntamiento de Marganell que realizará la franja, a donde habrá ido la subvención??

  Reply to this comment

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.