Un regidor d’ERC de Vic diu que Espanya és feixista per motius genètics

Agosto 05 08:34 2016 Print This Article
Josep Lluís Garcia

Josep Lluís Garcia

L’investigador i professor de la Universitat de Vic, a més de regidor d’ERC de la capital d’Osona, Josep Lluís Garcia Domingo acostuma a escriure tuits polèmics. Aquest dijous va superar-se i va provocar una tempesta a la xarxa social dels 144 caràcters en insinuar que Espanya és un país feixista. Quan algun dels seus seguidors va demanar-li un aclariment a aquesta greu acusació la tempesta va esdevenir autèntic tifó: “és filofeixista, hi ha un munt de proves. Genètiques i polítiques”, va contestar el regidor d’ERC sense dubtar. És a dir, no només va reiterar les seves acusacions que Espanya és un règim totalitari sinó que ho argumentava “per un munt de proves  genètiques i polítiques”.

A partir d’aquí li varen caure al damunt un munt d’acusacions de racisme i fins i tot alguns usuaris de la xarxa social es varen començar a pregunta com era que la Universitat de Vic tenia en el seu planter un professor que feia aquests comentaris obertament racistes. Altres vinculaven aquestes manifestacions xenòfobes amb la seva militància a ERC.

El polèmic tuit

El polèmic tuit

Poc després el regidor d’ERC de Vic intentava “esmenar” les seves declaracions anteriors amb una llarga cadena de tuits que volien explicar-les i que incloïen unes disculpes finals. “Només demano disculpes a qui hagi pogut ofendre i que se’m jutgi per la totalitat del meu TL i no per un únic tuit. Gràcies”, deia el regidor.

LES EXPLICACIONS DEL REGIDOR EN 5 TUITS AL COMENTARI RACISTA

1- No volia dir que Espanya sigui un país feixista. Sí que en el seu govern hi ha actituds feixistes.

2- El mot “genètica” ha obert la porta dels trons. Volia fer referència a les actituds, valors i conductes heretades pels fills.

3- Aquesta herència no és sempre determinista, però pot condicionar les actuacions de manera important. De vegades no, però sovint sí.

4- És conegut que molts dirigents del govern espanyol són descendents de franquistes.

5- Espanya (Catalunya inclosa) no ha sabut encara resoldre les conseqüències d’una dictadura, i patim una immaduresa democràtica.

  Article "tagged" as:
  Categories:
write a comment

0 Comments

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Add a Comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
All fields are required.